diumenge, 29 de setembre del 2013

Les nostres cròniques des de TV3 - programa 2


Vaig ser un dels afortunats de poder anar a la tele a animar el meu grup, Gospelians&Gràcia. Era un dia molt important perquè estàvem nominats...

Com que sóc novell i primerenc en aquests afers i m'embargava una il·lusió tan tremenda d'anar a la tele, vaig arribar quaranta-cinc minuts abans de l'hora de sortir l'autobús, amb unes ganes boges d'emprendre l'anada cap a Barcelona per poder gaudir de tot el bon rotllo que desprèn aquest repte setmanal.

Malgrat que el meu paper era només d’acompanyant, estava preocupat pels participants (les estrelles, com jo les anomeno). Els acompanyants (jo en diria animadors) érem una força petita en nombre però gran en ànims i estàvem molt mentalitzats de quina era la nostra missió: animar, animar i animar!

Malgrat que el nostre grup estava nominat, cap cara transmetia preocupació o dubtes sobre el resultat de la participació de Gospelians&Gràcia en el concurs. Crec que interiorment tots estàvem convençuts que se superaria la nominació amb nota! 

Per fi ens permeten l'accés a les grades del plató... Oh! Oh! Oh! Oh happy day!: Impressionant! Ens anem distribuint per grups, una mica esporuguits pel marc on ens trobem, però sense que decaigui el delit ni les ganes d'animar. Al contrari, només de fer un cop d'ull al voltant ens adonem de la fita tan important que estan aconseguint els nostres companys i companyes de Gospelians &Gràcia: estan fent història per a les nostres corals. Havíem de donar-los suport de totes totes.

Foren els primers a actuar cantant “Joy” (Oh, joy, down in my soul...), una de les cançons preferides del nostre repertori. Nervis a flor de pell però amb la confiança i tranquil·litat que dóna saber que el nostre grup  brodaria
la cançó. Comptem amb una solista de primera fila, l'Encarna, i un elenc de cantaires del mateix nivell. Així, doncs, tot ens venia de cara.

Efectivament, les nostres apreciacions es van complir i Gospelians &Gràcia no solament cantaren de meravella, sinó que ens van posar la pell de gallina. I és just afirmar que es van merèixer romandre al programa i amb una nota excel·lent.

Sento molt de respecte i una gran admiració per la coral Coral·lí. La sort del concurs obligava que ells havien d'abandonar-lo. És així i així s'ha d'acceptar, però es mereixen els nostres aplaudiments.

Hem salvat la nominació amb èxit i la sensació que ens queda és que som un grup molt competitiu i que anirem a més. Que podem superar qualsevol repte que el concurs i TV3 ens posin.

Conclusió: Una fenomenal tarda i nit... Em ficava al llit a les quatre de la matinada, però havia valgut la pena. Gran ambient en general, amb una noble i gran competència. Molta professionalitat de tot l'equip de TV3, un presentador notable, un jurat entès i heterogeni i un animador simpàtic i amb empatia. No m'oblido del tros d'entrepà amb llonganissa i de la Coca Cola que ens van donar a la sortida del plató. De veritat que és d'agrair, perquè jo, com a mínim, tenia molta gana!

Cliqueu sobre el vincle per veure l'actuació:
http://www.tv3.cat/videos/4688851/Joy--GospeliansGracia--OHD2

Si voleu veure el vídeo de l'assaig de l'actuació:


diumenge, 22 de setembre del 2013

Les nostres cròniques des de TV3 - programa 1


Gospelians&Gràcia són vint persones al plató de la televisió... i cent quaranta que els donem tot el  suport! Per això cada setmana fem un sorteig entre tots per poder-hi assistir de públic.
Una de les cantaires afortunada en el primer sorteig ens en narra l’experiència...


Després d’un viatge en bus amb els nostres representants, on vam poder compartir emocions i sensacions, vam arribar a TV3. Anàvem preparats, amb pancartes molt ben plastificades, per donar tot el suport a Gospelians&Gràcia.

El plató d’”Oh Happy Day!” és molt maco, molt ben il·luminat i en tons blaus. Va ser una experiència molt divertida veure les càmeres que es desplegaven amb una grua i sentir els comentaris dels càmeres, que eren molt graciosos. El regidor feia la seva feina molt a consciència i  controlava perfectament tots els detalls.

En Farelo, que rebia de tant en tant un guapoooo! per part d’alguna dona del públic, estava una mica nerviós. Però quan va començar la gravació, la cosa ja va rutllar tota sola.

La cançó d'inici del programa, l’opening, ens va deixar sentir la preciosa veu de l’Encarna i la de la resta de representants. Quasi totes les corals van fer el solo per torns.

Hi havia molta il·lusió i ganes  per part de tots. Catalunya està molt ben representada. Hi ha corals amb molta expressió corporal, tècnica, dinamisme i humor. El ventall de participants és  agradable i variat.

Mentre esperàvem els representants de G&G, alçant els cartells i confiant que els veiessin i això els animés, teníem sensacions molt potents d’impaciència i d'adrenalina... No sabíem com fer-ho per transmetre'ls força i suport total.

Quan van cantar, nosaltres teníem la pell de gallina i les llàgrimes als ulls. Va ser una interpretació mesurada i elegant, perfecta de tècnica  i, jo sí que ho crec, plena d’emoció.

La nominació la vam viure com un repte per demostrar el que som capaços de fer. I, la tornada en bus, amb molt sentit de l'humor... Una experiència inoblidable.”   


Cliqueu a l'enllaç de l'actuació:
http://www.tv3.cat/videos/4681413/GospeliansGracia--Amor-particular--OHD1

Per veure els vídeo de la presentació de G&G cliqueu als següents enllaços:
http://www.tv3.cat/videos/4670356/Us-presentem-els-Gospelians--Gracia--OHD
http://www.tv3.cat/videos/4681271/Video-presentacio--GospeliansGracia--OHD1

dilluns, 16 de setembre del 2013

La cruïlla

Un dia, Gospelians de Girona i Cor Gospel Gràcia ens vam trobar amb la Karol Green i ens vam engrescar a caminar junts...